Vizitatori

sâmbătă

Mască falsă

   Visa la viitorul familiei sale, dar mai ales la cariera care devenise mai mult decât o obsesie. Menționez că este vorba despre o femeie de 29 de ani. Era cea mai bogată din lume, cea mai cunoscută femeie de afaceri și totodată cea mai frumoasă. Înaltă, subțirică, cu forme bine scoase în evidență, brunetă, cu părul lung, cu ochii căprui, cu o ținută peste așteptările publicului. Purta un corset roșu, care îi venea perfect, o fustiță neagră, pantofi roșii de lac, cu un toc foarte înalt și niște ochelari eleganți de soare, care îi definitivau atitudinea dominantă. Orice bărbat visa să o aibă lângă el, dar trebuiau să se mulțumească doar cu privitul și admiratul. Un reporter se apropie grăbit înspre ea:
-Cum se simte cea mai frumoasă femeie din lume? Ești fericită?
-Da, sunt foarte fericită, dar nu sunt împlinită în totalitate.
-Nu înțeleg ce motive ai putea să ai ca să nu fii împlinită?
-Voi nu vă gândiți decât la banii și la frumusețea mea, dar nu e tot ceea ce contează. Niciodată nu v-ați gândit că o femeie are nevoie de intimitate? De o familie? M-am săturat de întrebările fără sens pe care le aud în fiecare zi.
Așa se terminase cariera ei în modelling. Oare ce îi lipsea? De ce a reacționat așa la întrebările reporterului?
    Cum o femeie "perfectă" are pretenții de la un bărbat, soțul ei nu era mai prejos decât ea. Și el era abordat de fane și sunat în miezul nopții. Era un bărbat vesel, optimist, care își iubea nespus de mult soția, răsfățând-o cum știa el mai bine. Își doreau de ceva vreme un copilaș care să le aducă și mai des zâmbetul pe buze. Nu ar fi fost tocmai cei mai tineri părinți, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Din cauza serviciului solicitant au trebuit să renunțe la capriciile din tinerețe, inclusiv la dorința de a avea un copil.
    Pe lângă multe alte afaceri pe care le avea protagonista noastră, avea și propria ei sală de judecată. Seara precedentă a fost una specială, fericirea plutind în ritmul pașilor de dans, de la balul mascat. Ea a atras toate privirile, fiind aleasa serii. Lăsând la o parte seara trecută, trecem la subiectul care ne interesează în momentul de față. Astăzi este o zi importantă pentru doamna noastră judecător, trebuind să dea sentința pentru un caz de crimă. Se trezește relativ odihnită, merge la salon, apoi la o cafea în incinta sălii de judecată, după care se ocupă de acuzat. Îl condamnă cu o seriozitate și cu o cruditate ieșită din comun, la 40 de ani de închisoare. Se întoarce acasă obosită după o zi lungă, dar fericită pentru că a reușit în sfârșit să facă dreptate. El, ca niciodată, o aștepta cu petale roșii de trandafiri, întinse în fiecare dintre încăperile castelului. Prin comportamentul lui se citea iubirea dulce, pe care nimeni altcineva nu i-ar fi putut oferi-o la fel ca el. De mult nu au mai fost amândoi acasă, în aceeași cameră, în același pat. Acum era momentul ca îngerașul să prindă viață și să își accepte noua familie. Trec câteva zile, trec câteva săptămâni, timp în care îndrăgostiții noștri au fost plecați în vacanță pe o insulă exotică, unde află că ea este însărcinată. Până atunci cariera era pe primul loc, dar de acum încolo, viața avea să li se schimbe radical, locul unu fiind ocupat de răsfățata/răsfățatul casei. Au început să-i pregătească camera, să-i cumpere hăinuțe și jucării, implicându-se din ce în ce mai mult în aceste aspecte, mai ales că ea urma să fie casnică pentru totdeauna.

(După8 luni)
 
   Este marți. Soarele arzător se prevestește prin mănunchiul de raze. Din lanurile întinse de grâu zâmbesc macii roșii. Grădinile se întind leneșe la soare, iar dulcele zumzet al albinelor se aude tot mai tare, hărnicuțele, căutând miere. Viitoarea mămică (peste o lună urma să nască) picta acest peisaj unic, de poveste. Soțul ei trebuia să sosească dintr-o clipă în alta, dar ce să vezi? Vă povesteam mai sus despre nemernicul criminal care a fost condamnat... A evadat. Și ce credeți că a făcut? Ce fac toți criminalii. Dorea să se răzbune înainte de a fi prins din nou de către poliție. Și a reușit! A împușcat un suflet ce avea să aducă pe lume, altul. Într-o clipă a fost spulberată toată fericirea de pe parcursul vieții ei. Credea că are totul, dar nu avea, și când s-a hotărât să aibă, a fost prea târziu. 

„[...]Avem timp să ne facem iluzii și să răscolim prin cenușa lor mai târziu. Nu e timp doar pentru puțină tandrețe. Când să facem și asta, murim.” (Octavian Paler) 

7 comentarii:

 1. E atat de adevarat citatul.Si postul e impresionant,m-a miscat profund>:D< bravo:*!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult, Lore! Ma bucur ca iti place! :*:*:*:*

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte dragutza povestioara,este adevarat ca multi dintre noi cauta fericirea prin bani si alte lucruri materiale, vazand mai apoi ca singurul lucru care ne face fericiti este intelegerea,armonia si sanateatea.Felicitari Anca>:D<...

  RăspundețiȘtergere
 4. din totate poti sa traiestii fericit dar trebuie sa stim sqa nu intrecem masura:)ca daca intreci masura se poate ajunge la dezastre....frumoasa povestioara:*

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte interesanta povetea, si tot odata foarte adevarata;).


  Bravo!!!...Anca:*

  RăspundețiȘtergere